Despre 1 mai


 1 mai muncitoresc



Ziua de 1 Mai este cunoscută ca Ziua Internațională a Muncii sau Ziua Muncii și este celebrată în multe țări din întreaga lume. Această zi este dedicată omagierii mișcării muncitorești și sărbătoririi realizărilor și contribuțiilor lucrătorilor la societate. În multe locuri, 1 Mai este marcat printr-o serie de evenimente și activități, inclusiv demonstrații, parade, concerte și concedii. Este, de asemenea, o ocazie pentru a reflecta asupra condițiilor de muncă, drepturilor lucrătorilor și a problemelor sociale legate de muncă.


Statiunea 1 mai 

Stațiunea 1 Mai este o destinație populară de vacanță situată în județul Constanța din România, pe litoralul Mării Negre. Este una dintre cele mai vechi și mai renumite stațiuni de pe coasta Mării Negre din România. Stațiunea oferă turiștilor o gamă variată de facilități turistice, cum ar fi plaje frumoase, hoteluri, restaurante, baruri și cluburi de noapte. Este cunoscută în special pentru atmosfera sa relaxantă și pentru peisajele sale pitorești.

Personalități născute pe 1 mai

Iată câteva personalități remarcabile care s-au născut pe 1 mai:


1. **Joseph Heller** (1923) - Romancier american cunoscut pentru romanul său "Catch-22".

2. **Glenn Ford** (1916) - Actor canadian-american, cunoscut pentru rolurile sale în filmele "Gilda" și "Blackboard Jungle".

3. **Wes Anderson** (1969) - Regizor, producător și scenarist american, cunoscut pentru filmele sale distinctive precum "The Grand Budapest Hotel" și "The Royal Tenenbaums".

4. **Tim McGraw** (1967) - Cântăreț și actor american, una dintre cele mai de succes vedete ale muzicii country.

5. **Jamie Dornan** (1982) - Actor nord-irlandez, cunoscut pentru rolul din seria de filme "Fifty Shades of Grey".

6. **Darius Milhaud** (1892) - Compozitor francez, asociat cu mișcarea muzicală a secolului al XX-lea cunoscută sub numele de Les Six.


Acestea sunt doar câteva exemple, iar lista este mult mai lungă și include personalități din diverse domenii precum politică, artă, știință și divertisment.

SINAXAR – 1 MAI

 POMENIREA SFÂNTULUI PROROC IEREMIA, SF. CUV. MC. EFTIMIE, IGNATIE ŞI ACACHIE; SF. CUV. ISIDORA

Tot în această zi, pomenirea sfântului sfinŢitului mucenic Vatá Persul, care de sabie s-a săvârsit în timpul prigoanei lui Sapor al II-lea, împăratul persilor si închinător al focului
Tot în această zi, pomenirea sfântului mucenic Filozoful, care de sabie s-a săvârșit
Tot în această zi, pomenirea cuvioasei Isidora, nebuna în Hristos, de care vorbește și Paladie în a sa Istorie lausiacă
Tot în această zi, pomenirea sfântului mucenic Sava, care s-a săvârsit fiind spânzurat în smochin
Tot în această zi, pomenirea sfinŢilor măriŢilor trei noi cuviosi mucenici: Eftimie, ce se trăgea cu neamul din Demiga Peloponesului, si în Constantinopol la anul 1814, la douăzeci si două martie în Duminica Floriilor, prin sabie s-a nevoit; a lui Ignatie cel ce se trăgea din Zagora veche si în Constantinopol, în acelasi an, la opt octombrie, prin sugrumare s-a săvârsit; si a lui Acachie, cel ce se trăgea din Tesalonic si în Constantinopol la anul 1815, la întâi mai, prin sabie s-a săvârsit

Evenimente 1 mai





Comments

Popular posts from this blog

10 ceaiuri antifumat

Unchiu fumator si sanatos tun

Review in sfarsit nefumator