sezonul fructelor de mare
„ sezonul fructelor de mare ” face referire la perioadele din an în care anumite tipuri de fructe de mare sunt cele mai proaspete, gustoase și disponibile în mod natural, fără a proveni din acvacultură sau congelare pe termen lung. Sezonul poate varia în funcție de specie și regiune, dar iată o prezentare generală utilă: 🦐 Fructe de mare și sezoanele lor tipice: Fructe de mare Sezon optim (emisfera nordică) Detalii Midii Septembrie – Aprilie Mai dulci și mai cărnoase în lunile reci. Scoici Saint-Jacques (coquilles Saint-Jacques) Octombrie – Martie Gust delicat, foarte populare în sezonul rece. Stridii Septembrie – Aprilie Tradiția spune că lunile cu „R” sunt cele mai bune (septembrie–aprilie). Creveți Tot anul (vârfuri în vară și iarnă) Depinde de specie (ex: creveți de Marea Nordului – primăvara și toamna). Calamari August – Noiembrie Mai fragezi și dulci în acest sezon. Caracatiță August – Ianuarie Atinge calitatea maximă spre toamnă. ...
Comments
Post a Comment