Beneficii ardei

Image
Ardeiul – O comoară colorată pentru sănătate Ardeiul, fie că este gras sau iute, roșu, verde, galben sau portocaliu, este una dintre cele mai versatile și sănătoase legume din bucătăria românească și internațională. Bogat în vitamine, antioxidanți și compuși bioactivi, ardeiul aduce o serie de beneficii importante pentru organismul uman, fiind un aliat de nădejde în prevenirea și combaterea diverselor afecțiuni. 1. Compoziție nutrițională impresionantă Ardeiul conține o cantitate semnificativă de: Vitamina C – Ardeiul roșu are una dintre cele mai ridicate concentrații de vitamina C dintre toate legumele (până la 200 mg/100 g, de peste două ori mai mult decât portocalele). Vitamina A – Mai ales în ardeiul roșu și portocaliu, sub formă de beta-caroten. Vitamina B6, B9 (acid folic) – Esențiale pentru metabolism și sistemul nervos. Fibre – Ajută digestia și conferă senzație de sațietate. Antioxidanți – Capsantina (în ardeiul roșu), luteina, zeaxantina (importante pe...

contact

c_socaciu<@>yahoo.com



Comments

Popular posts from this blog

Te poti lasa de fumat cu ajutorul lui Dumnezeu

Aplicația „Stop Fumat”

Sarbatorim ziua fara tigara