fotocarte

Image
  O fotocarte este o carte personalizată care conține fotografii, texte și designuri create de tine. Este o modalitate modernă, elegantă și practică de a păstra amintirile, mult mai atractivă decât albumul foto clasic. Poate fi creată online sau offline, iar rezultatul final este tipărit profesional, cu opțiuni de copertă, hârtie și finisaje de înaltă calitate. La F64, serviciul este realizat prin CEWE Fotocarte , una dintre cele mai cunoscute platforme din Europa pentru albume foto personalizate. Caracteristici principale ale unei fotocărți Personalizare completă Alegi dimensiunea, formatul (portret, peisaj, pătrat). Selectezi tipul de copertă: tare , moale sau piele/imitatie piele . Poți adăuga texte , fundaluri , rame , stickere și efecte grafice . Calitate profesională a tiparului Fotografiile sunt imprimate la rezoluție mare, culorile sunt vii și durabile. Există opțiuni de hârtie premium , lucioasă sau mată . Finisajele speciale, precum lăcuirea s...

Unde creste cafeaua

 Cafeaua crește în zone tropicale, în special în așa-numita "centură a cafelei" (Coffee Belt), care cuprinde țările situate între tropicul Racului și tropicul Capricornului. Aici sunt condiții ideale de temperatură, umiditate și altitudine pentru cultivarea cafelei.






🌍 Țări în care se cultivă cafeaua:

Cele mai mari producătoare de cafea sunt:

  • Brazilia – cel mai mare producător mondial

  • Vietnam – mare producător de cafea robusta

  • Columbia

  • Etiopia – locul de origine al cafelei arabica

  • Honduras, Guatemala, Peru, Mexic

  • India, Indonezia


🌱 Cum se cultivă:

  • Cafeaua provine din fructele unui arbust numit Coffea.

  • Cele două soiuri principale sunt Arabica (gust mai fin, dar mai sensibilă) și Robusta (mai amară, cu mai multă cofeină).

  • După recoltare, boabele sunt procesate (prin metode umede sau uscate), apoi uscate, sortate și prăjite (fie în țara de origine, fie la destinație).


🚢 Cum ajunge cafeaua în România:

  1. Transport internațional:

    • Cafeaua este exportată din țările producătoare sub formă de boabe verzi (neprăjite).

    • Este transportată maritim, în containere speciale (pentru a evita umezeala și mucegaiul), până în porturi europene, cum ar fi:

      • Portul Constanța (pentru România)

      • Sau prin porturi externe (Rotterdam, Hamburg) și apoi rutier/feroviar spre România.

  2. Transport intern:

    • Odată ajunsă în România, cafeaua este:

      • fie prăjită local de către companii de specialitate (ex. Origo, Tedi, Doncafé),

      • fie importată deja prăjită de către branduri internaționale (ex. Lavazza, Nescafé, Julius Meinl).

    • Este apoi distribuită în magazine, cafenele, restaurante etc.


🏭 Exemple de firme din România implicate în proces:

  • 5 to go (brand românesc, folosește cafea prăjită local)

  • Origo, Meron, Black Habit – cafele de specialitate românești

  • Doncafé, Tedi, Amigo – branduri care au fabrici de prăjire în România



Comments

Popular posts from this blog

Te poti lasa de fumat cu ajutorul lui Dumnezeu

Aplicația „Stop Fumat”

Sarbatorim ziua fara tigara