fotocarte

Postul Sfintei Maria (Adormirea Maicii Domnului), care se ține în perioada 1–14 august, este un post de două săptămâni cu mâncare fără carne, lactate și ouă. În zilele de sâmbătă și duminică și pe sărbători cu dezlegare, se permite uleiul și vinul, iar în 6 august (Schimbarea la Față) și 15 august (Adormirea Maicii Domnului, finalul postului) este dezlegare la pește (dacă pică în afara zilelor de miercuri/vineri).
Legume de sezon (morcov, țelină, ardei, ceapă, cartof, roșii), fierte în apă cu borș, sare și verdeață.
Ceapă, dovlecei, vinete, ardei și roșii, călite în puțin ulei și gătite cu verdeață.
Cartofi fierți, apoi prăjiți ușor în ulei cu ceapă și boia.
Fasole fiartă și pasată, amestecată cu ulei și ceapă călită. Se servește cu murături sau pâine.
Vinete coapte, ardei copți, ceapă și roșii fierte împreună. Ideală ca aperitiv.
Cartofi fierți, ceapă, măsline, castraveți murați, ulei și oțet.
Linte fiartă cu morcov, ceapă, usturoi și roșii. Aromatizată cu dafin și cimbru.
Ardei umpluți cu orez, ceapă, morcov și ciuperci, fierți în sos de roșii.
Paste fierte și amestecate cu un sos simplu din roșii, usturoi și busuioc.
Legume diverse (vinete, dovlecei, cartofi, ceapă, roșii) tăiate și coapte la cuptor cu ulei și ierburi.
Varză tocată, călită în ulei cu ceapă și suc de roșii, asezonată cu piper și mărar.
Orez călit ușor în ulei, apoi fiert cu morcov, ardei, mazăre și porumb.
Năut fiert, blenduit cu tahini, lămâie, usturoi și ulei de măsline.
Aluat din făină, apă minerală, drojdie și zahăr, prăjit în ulei și presărat cu zahăr pudră.
Chec pufos făcut fără ouă sau lapte, cu ulei, zahăr, apă minerală, cacao și nuci.
Comments
Post a Comment